INTERSTAREA SAPTAMANII

InterStarea săptămânii este despre (cum altfel?!?) relaxare
Ei bine, da. Despre relaxare. Despre asta se vorbește la greu în ultima vreme. O pomenim și o dezbatem acum, aici.
În fotbal relaxarea impune pe lângă riscuri și o mobilizare fizică, dar mai ales psihică în plus. Sunt multe exemple în care soarta unui meci a fost întoarsă de un astfel de factor esențial în fenomen.
Avem epica finala Champions League din 2005, de pildă, când Liverpool a câștigat trofeul, după ce a revenit de la scorul de 0-3 pentru italieni!
https://www.youtube.com/watch?v=oWdPDofBxl0
Mai avem tot pe ,,cormorani”, în sezonul 2018-2019, care au reușit să se califice în finala UCL, după ce au învins cu 4-0 pe F.C. Barcelona în manșa retur a semifinalei, în Anglia. Pe Camp Nou catalanii se impuseseră cu 3-0, fiind aproape siguri de calificare...
https://www.youtube.com/watch?v=Ik-DhHJM8eo
Ar mai fi finala UCL din 99, Man Utd vs Bayern - nemții au condus trei sferturi din meci și au fost învinși în ultimele două minute de joc cu 2-1 și mai găsim și multe altele în istoria fotbalului.
https://www.youtube.com/watch?v=cmtmojTSRR8

INTERSTAREA SAPTAMANII

Ce au astfel de partide în comun? Pe lângă elementul epic, rămas în istorie drept legende, putem spune că avem de a face cu unele căderi inexplicabile, venite pe fondul relaxării, în special pe concentrare. Ați auzit asta în dese rânduri și în comentariile sportive pe marginea meciurilor, nu?
Avem și un contraexemplu, relativ recent - 8 iulie 2014, Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, semifinale. La pauză, Germania conducea Brazilia cu un aproape neverosimil 5-0. La vestiar, selecționerul Joachim Low le-a dat ordin (la propriu!) viitorilor campioni ai lumii să rămână concentrați asupra fiecărei mingi recuperate sau pierdute de adversar. În plus, să nu se bucure înainte de vreme, fiindcă mai sunt 45 de minute de jucat contra Braziliei, o multiplă campioană a lumii, o forță a fotbalului. ,,Respektiere die Gegner auf dem Spielfeld!” - adică ,,Respectați adversarii din teren!”, ar fi zis Low. E interesant că meciul s-a terminat 7-1 pentru Germania, iar la final câștigătorii s-au bucurat cu un fair-play de dat exemplu mulți ani înainte! Concluzia? Nu s-au relaxat fără rost!
https://www.youtube.com/watch?v=u5lMACZsACI
Probabil că în fotbal, ca și în viață, poți fi relaxat doar la finalul sezonului, adică atunci când știi concret că ai dus o misiune la bun sfârșit.
Auzim despre relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență după 15 mai. Dincolo de cât de clișeic ar suna, lumea nu va mai fi la fel, cel puțin o perioadă scurtă sau... lungă. Va trebui, desigur, să ne adaptăm, cumva, mai mult din mers la tot ce va aduce schimbarea asta în viețile noastre.
Mai avem de așteptat, oameni buni! E singurul gând care ne poate aduce un soi de relaxare între timpuri... Chiar așa - ce așteptări aveți?
#statiacasa #stayhome #emaibine
✒ Scris de KOM